Yaz Düğünü Avantajları ve Dezavantajları
Mayıs ayı ile birlikte yaz mevsimine yavaş yavaş adım atmış bulunuyoruz. Kültürel farklılıklar ve coğrafi konuma göre değişiklik gösterse de çoğunlukla yaz mevsimi, düğün sezonu başlangıcı kabul edilir. Her mevsimin olduğu gibi bu mevsimin de avantaj ve dezavantaj yarattığı durumlar vardır. Gelin birlikte bunların neler olduğunu yakından inceleyelim.
Yaz Mevsimi Düğünü Avantajları;
*Hepimizin aşina olduğu yaz akşamı romantizmi diye bir gerçek vardır. Kavurucu sıcak bir günün ardından hafif serinlikle gelen, asla rahatsız etmeyen bir havadır. Gün ışığının, akşamın geç saatlerine kadar devam ettiği bu serin yaz akşamlarında düğün yapmayı düşünen çiftlerin en büyük avantajı, havaların geç kararmasının kazandırdığı zaman esnekliğidir. Özellikle dış mekân fotoğraf çekimlerinde bu zaman esnekliği her açıdan işinizi çok kolaylaştıracaktır.
*Bir diğer avantaj ise, yağmur yağma riskinin çok düşük olması. Hemen hemen her düğün mekânının, ani hava değişikliği durumuna hazırlıklı olması gerekir. Bu sebeple de özellikle 3 mevsim için, bir B Planı oluşturmak çok büyük önem taşır. Fakat yaz mevsimi kendinizi herhangi bir B Planına adapte etmeden, daha önceden karar verilen yerde düğününüzü gerçekleştirmenize olanak sağlar.
*Aklınıza gelebilecek her çiçeğin mevcut olduğu bir dönemdir yaz. Her konsepte uygun çiçeğe ulaşmanın mümkün olduğu, masa üstü aranjmanlarınızdan, gelin buketinize kadar hayal ettiğiniz her çiçeği fotoğraflarda gördüğünüz şekliyle elde edebileceğiniz bir dönemdir. Ve buna ek olarak ithal bir çiçek ihtiyacı olmadığından, çiçek için ayırdığınız bütçeyi yarıya indirecektir.
Yaz Mevsimi Düğünü Dezavantajları;
*Gün içinde nikah töreni yapmayı planlayanlar, yüksek sıcaklıkların yaratabileceği terlemeye, fotoğraflarda yağlı gibi görünen parlamış yüzlere, ve hafif akmış makyaja karşı hazırlıklı olmalılar. Makyaj artistinizi ya da en yakın arkadaşınızı fotoğraf çekimi esnasında pudralama işlemi ile görevlendirmenizde fayda olacaktır.
*Sıcaklığın şiddetine bağlı, gelen misafirleri rahat ettirmekte bir o kadar zor olabilir. Düğün hediyelerinizi planlarken, misafirlerinizi rahat ettirecek bir hediye düşünebilirsiniz. Girişe koyacağınız kişiselleştirilmiş su şişelerinden, mini vantilatörlere kadar geniş bir yelpazeye sahip bu mini hediyeler, misafirlerinizi çok mutlu edecektir.
*Yaz mevsimi, tatil planlarının bolca yapıldığı bir dönemdir. Hepimizin sabırsızlıkla beklediği bu dönem, önceden yapılan rezervasyonlar, uçak biletleri, aile ziyaretleri derken erken gönderilmeyen düğün davetiyeleri hüsranla sonuçlanabilir. Bu sebeple, özellikle yaz düğünlerinin davetiye dağıtımına mümkün olan en erken zamanda başlanmalıdır.
*Yaz düğünleri her zaman daha uzun bir hazırlık süreci gerektirir. En geç Mart başı gibi planlamalara başlamanız gerekir. Kendi gelinlerime önerdiğim her zaman 1 sene öncesidir. Bunun sebebi, çoğu çift düğününü yaz sezonu yapmak ister ve bu sebeple erken davranan en iyi tedarikçileri tutar. Eğer yaz düğünü için planlamanıza geç başlarsanız, hayallerinizdeki tedarikçileri, düğün mekanını hatta gelinliğe bile ulaşamayabilirsiniz. Bu sebeple özellikle yaz düğünü planlaması için aynı davetiye gönderiminde olduğu gibi, düğün gününüzü aldıktan sonra mekanınızı, çiçekçinizi, saç makyaj artistinizi, fotoğrafçınızı mümkün olan en erken zamanda tutmalısınız.
*Son olarak yaz düğünleri her zaman bütçe konusunda sınırları zorlar. Talebin yüksek olduğu bu dönemde herkes fiyatını 2 kat arttırır. Bu sebeple düğün bütçeniz kısıtlı ise, aynı dekorasyonu farklı bir mevsimde yaparak hayallerinizdeki düğüne ulaşabilirsiniz.
© 2021 House Of Brides
Her hakkı saklıdır.